Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Frances skrivet 05 nov-10 kl 18:01
-
Kan man frysa dom hemgjorda pommisarna efter "för" friteringen? Någon som provat?
Det vore förnämligt med lite snabbmat så här ibland på fredagkvällen..istället för att knalla ut o hämta potäter o börja skala... Då skulle man ju kunna ha lite förberett i frysen som köpe-pommesen är?
-
Fryst pommes är den friterad ?
Jag trodde den var lättkokt för att det ska vara snabbt att laga på valfritt sätt .
-
Jag trodde nog den var friterad, man friterar ju pommesen 2 gånger.
-
Ja, det är ju riktig lyxpommes :P
Här blir det ofta vardagspommes.... oskalad potatis i stavar som åker in i ugnen en stund, men det går ju inte riktigt att jämföra med den där belgiska dubbelfriterade :-[
Det viktiga är väl att potatisen är tillagad på något sätt innan man fryser den, så friterad eller kokt borde väl inte spela någon roll ??? .... Jag vill gjärna veta hur det gått om du testar :D
Tjingeling
-
http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Recept/Friterad_p (http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Recept/Friterad_p) kan det vara något?
-
Det blir riktigt bra om man har utrustning för att frysa ner dem riktigt snabbt, annars blir det såna där konstiga kristaller som förstör konsistensen på pommesen. Så det är bara att plocka ut lite flytande kväve ur inseminationsburken så blir det riktigt bra. Beroende på mängden stärkelse och socker är pommesen mer eller mindre känsligt för långsam frysning, så testa.