Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: nilsegårn skrivet 05 nov-10 kl 10:41
-
Vi fomligen drunknar i ankägg. Försöker göra av med dem i jämn takt men lyckas inte. Intresset för att sälja/ge bort ankägg är milt sagt svalt.
Har ni bra recept på saker med många ägg i?
-
äggost , skörost , gammadags brynost , spettekaka och äggkaka
Något som verkar intressant ?
Säg bara till så fyller jag i receptet .
-
Brylepudding är ju bara så gott. Makaronipudding fungerar också..
-
omeletter i olika former
maränger
äggröra
leka ägget på skeden - gärna i kuperad terräng så ni har större chans att de ramlar av.
-
Kladdkaka kräver 6 ägg för en enda kaka ju *mums*
-
Föressten ..vad är det för ankor du har ? Ras? Hur ser äggen ut ? Har du befruktade ägg du vill bli av med ?
-
Stackars stackars dig vilket problem ;D. Tyvärr är det ju en hel del annat än ägg i kladdkakan... när jag var liten fick jag vispade ägg med socker av morsan. Vet inte hur nyttigt det var men gott som fasen vad jag minns...
-
Frukostmuffins med bacon ala lchf kanske? 10 ägg :P
-
Travelhorse: Jag har myskankor som enligt utsago ska vara renrasiga men jag har inga papper på det. Äggen är befruktade.
Marit: Har du recept på muffinsen?
Alla andra: Det behöver inte på något sätt bara innehålla ägg! Bara det är något att äta som inte är äggröra eller omelett....
-
Japp här kommer en länk på receptet! ;D
http://www.kokaihop.se/recept/lchf-frukostmuffins (http://www.kokaihop.se/recept/lchf-frukostmuffins)
Annars såg jag att det var en del på forumet som tvättade håret med ägg, det kanske vore ngt att pröva? :)
-
varför inte göra mina biffar? då blir du ju av med 2 ialfall.. o:)
-
Stackars stackars dig vilket problem ;D. Tyvärr är det ju en hel del annat än ägg i kladdkakan... när jag var liten fick jag vispade ägg med socker av morsan. Vet inte hur nyttigt det var men gott som fasen vad jag minns...
fick jag oxå vispad äggula med socker smaskens va det ialf när man va liten o:)
-
Marit: Tack! precis vad jag behövde! Funkar säkert lika bra med hemmarökt fläsk och perfekt för matlådan. och så blir jag av med lite persilja också! Helt kalas!
-
Pannkakor.... crepes med olika fyllning.... oxå goda i matlådan
Äggost måste du bara göra om du inte testat förut :P
inlagda ägg har jag snöat in på.... jag lägger iofs bara in vakteläggen, men stora ägg går ju precis lika bra..... tror att de kommer bli suveräna på julbordet ;)
äggtoddy kan man ju alltid smutta på en lördagkväll ;)
-
Inlagda ägg??? vad är det??
-
Picklade kan man oxå säga.... man lägger in dem i en ättikslag.... som sill eller grönsaker eller vad som helst.
Sist jag gjorde så hade jag i lite mindre socker än till sillen.... åsså hade jag i vitt vin, lök och färska örtkryddor :P.... man kan smaka sig fram ;)
Har sett andra recept där man tar vitvinsvinäger istället för ättika och lägger i paprika .... det har jag inte testat.
Det smakar lite som om man tar sill och ägg i munnen samtidigt..... håller ett halvår och förvaras kallt.
-
Inlagda ägg??? vad är det??
som det låter -inlagda ägg
precis som inlagd sill...
kolla här:
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/i/inlagda-aegg/ (http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/i/inlagda-aegg/)
-
Kolla äggakaga - kräver otroligt många ägg och är mat för gudar!
-
Maränger!
-
Maränger!
Och vad gör man av alla gulor ...... Jo GULAmaränger .
Vill nån ha recept ?
-
Jaa, mycket gärna
-
skit jag trodde man gjorde maränger av vitan ... hahaha
-
receptet kommer nu !
Maränger av ägggula : ( ca 35 st )
3 äggulor
1 msk vatten
4 dl florsocker
1/4 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
( mandel )
Sätt ugnen på 150 grader . Rör äggulor och vatten . Sikta ev. och tillsätt sockret . Vispa kraftigt tills massan blir mycket tjock , ljus och porös . Tillsätt hjorthornssaltet och vaniljsockret . Klicka smeten på smord och mjölad plåt . Strö ev. ¨på lite hacked mandel . Grädda i 20 min.
Receptet kommer från häftet Mat som vunnit från år 1974
-
man kan även göra hemlagad glass av ägg, sockerkaka, omelett, pensla ägg på degen innan man slänger in den i ugnen (vid bakning), hundar och katter mår bra av att få ägg som lite extra tillskott. pannkaka brukar också bli gudomligt gott av ankägg vill jag minnas...
-
Av gulorna gör man såklart glass!! Enda problemet med att göra egen glass är ju att det blir så mycket vitor över, och det känns lite dumt att bara kasta dem...
-
Gör maränger eller sorbet eller Oopsies av vitorna (LCHF-"bröd")
-
bearnaisesås, går åt ca fem hönsägg till tre portioner. Inlagda ägg går att göra med maltvinäger oxå, blir riktigt gott.
Bodde en sväng på Irland och blev beroende av inlagda ägg, ute på landsbygden finns det folk som äter dom med lite smör, kan rekommenderas.