Alternativ.nu

Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: grimbart skrivet 24 okt-10 kl 08:33

Titel: dax att mäska för mörtstugan!!
Skrivet av: grimbart skrivet 24 okt-10 kl 08:33
snart är det vinter och vill man ha mört till isfisket är det dax att börja mäska upp platser...

jag brukar koka linföer ihop med lite vaniljsocker och vanligt strösocker.. tillsätter potatismjöl och ser till att det blir en riktigt kletig massa..  rulla klumpar i storlek som en tennisboll.. helst ska du rulla in lite sten..(då sjunker de även om de är frusna)..

mäska upp platser nära risvasar eller vid bäckutlopp.. 2-4meters djup ungefär..

vill man så kan man göra mäskblandningen av havregryn som du kokar till gröt..
goda kryddor för mörten är tex kanel,fänkål,anis.. och glöm inte sockret.. mörtstugan betar du sedan med samma blandning som du mäskat med under senhösten.. kryddar du med egna unika kryddningar kan det bli du som har mörtstugan full när andra går bet..fisken äter det den är van vid...
Titel: SV: dax att mäska för mörtstugan!!
Skrivet av: tench skrivet 24 okt-10 kl 12:28
Det där pysslade jag en del med förr. Men fick aldrig någon gädda tyvärr. Pimpling var nog mer min kopp.
Har de föressten inte ändrat reglerna gällande att isfiska med levande agn?
Titel: SV: dax att mäska för mörtstugan!!
Skrivet av: grimbart skrivet 29 okt-10 kl 13:55

Har de föressten inte ändrat reglerna gällande att isfiska med levande agn?
vette fan hur det blev med förbudet mot levande agn... bryr mig inte heller.. att kroka en fisk i ryggfenan känns säkerligen lika mycket som en krok i munnen....

VÄRRE ÄR DET MED TRÅLFISKET DÄR FISKARNA MOSAS OCH KLÄMS TILL DÖDS OCH NÄR DE FÅTT FÖR STOR MÄNGD SÅ DÄNGER DE HALVDÖDA FISKAR TEBAX I HAVET ATT SJÄLVDÖ...DET ÄR DJURPLÅGERI!!