Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Vilse skrivet 22 okt-10 kl 01:34
-
Alltsaa jag aer urusel paa att baka annat aen kanelbullar,,
finns ingen faersk jaest att koepa haer nere down under och jag kan inte baka med torrjaest saa jag har inte bakat bullar paa naestan 10 aar!! :o
Nu till bakmaskinen,,hittade den i ett koeksskaap haeromdagen och jag vill inte aeta det vita broed som oeversvaemmar affaershyllorna haer nere utan ha broed med lite nyttigt i.
Hade svaart att hitta annat aen vitt mjoel paa affaershyllorna,,
fick nu tag i en paase RYE,,det heter vael raag?
Slaengde ihop en deg och laddae bakmaskinen och ut kom en platt kladdig sak som jag ska ge till hoensen.
Kan naan ge mej ett recept paa limpa med rye?
antar man maaaste blanda i lite vitt mjoel,,
sen vill jag gaerna ha sirap o russin o youghurt i,,
naan som kan raetta maatten o hur goera?
-
Hej!
Tips är att söka på bakmaskinens namn på internet.
Varje bakmaskin har olika "stora" recept beroend på hur stor formen är.
Jag kan återkomma senare med vårt grundrecept. Super enkelt och lätt att variera med olika mjölsorter.
-
Jag tycker att det är svårt att baka med råg i bakmaskin. Ett bra rågbröd behöver jäsa länge och gärna med surdeg så det passar inte så bra i bakmaskin.
-
Bakmaskinerna är tyvärr anpassade för ljusa degar. Hade en själv när ungarna åt mackor som "hästar". För att få bättre resultat med grövre mjöl använde jag färsk jäst i maskinen och körde direktprogrammet. Alltså inte timer.
Det är ju ett problem med färskjästen då. Men börja prova med lite råg i vetemjölet, öka efterhand som du får bra resultat, så ser du vad maskinen klarar.
Lycka till ;)
-
Finns inte färskjäst här nere,,,,hade det funnist det så hade jag bakat kanelbullar,,åååh vad jag längtar efter att baka bullar med riktig jäst,,,
-
Har du släktingar här i Sverige som kan skicka jäst till dig???
-
Man får inte ta in något levande här nere så det går bort,,,
-
Mäh! Jag bakade ju kanelbullar i dag med torrjäst utan problem alls?
Jag tom bakade ägg o mjölkfria bullar ;D
-
Då är du bra på det! :)
Jag är urusel på det!
Men den jäst som finns här är inget som svenska torrjästen och ingen bakar bullar,,typ kanelbullar vad är det?
jag har frågat i bagerier och dom ser helt frågande ut och bara svara att sånt säljer vi inte,,köp våra bröd.