Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Don Purush skrivet 13 jun-06 kl 21:54
-
2 koppar vatten
4 koppar ekologisk standard mjölk
2 matskedar finhakad mandel
1 Gram Salvia eller liknande
1/8 tesked garam masala
1/4 tesked Ingefära
1 tesked rosvatten
koka upp vattnet och ta av kastrullen från spisen. lägg i Salvian eller vad du har och låt stå och dra i 7 min. Sila sedan vattnet och krama ur all vätskan från salvian.
Tag sedan salvian och lägg det i en mortel och häll i två matskedar varm mjölk. Arbeta ihop hela massan. fortsätt att arbeta degen och häll i mera varm mjölk lite pö om pö, tills allt är nedblandat. Du har nu en grönfärgad mjölk. Häll över allt i en kastrul igen och värm lite försiktigt, (det får inte koka) och lägg i den finhackade mandeln, Masalan och ingefäran. Låt stå och gosa sig lite på vedspisen i ca 15 minuter. Tag sedan av kastrullen från plattan. Låt svalna av och häll i rosvattnet. Ställ sedan i kylen i ett par timmar. Mmmm voila. Avnjut med sugrör.
-
Spännande. välvärt att prova i värmen
-
Spännande. välvärt att prova i värmen
Kyl den väl. :o :o :o :o :o
-
Den special lassi jag kommit kontakt med innehöll cannabis. Så det är väl det som är "liknande" i receptet :-[
-
Puh!
Idag har jag snickrat dit vattensäkra väggar i växthuset i kokande värme.
Det krävdes en dryg liter bananlassi med röda vinbär och isbitar i innan jag kom på fötter igen!
-
Om man använder Salvia Divinorum -blir det "Extra Special" då? ;)
just,, extra special lassi :o :o