Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: skogsråetiskogen skrivet 10 okt-10 kl 14:24

Titel: Lammblod
Skrivet av: skogsråetiskogen skrivet 10 okt-10 kl 14:24
Använder ni lammblodet till nåt? Överallt när man läser recept så är det grisblod.
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: esten skrivet 10 okt-10 kl 14:25
Lammblod går lika bra .
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: skogsråetiskogen skrivet 10 okt-10 kl 14:34
OK - tack!
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: Skogsnatt skrivet 10 okt-10 kl 19:45
Att det står grisblod i de flesta recept beror nog mest på att det är lättast att få tag i.
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: skogsråetiskogen skrivet 12 okt-10 kl 19:00
Smakar blod olika? Eftersom kött smakar olika tänkte jag.... Tänkte dels som till mat och dels som till viltspår, är det nån skillnad?
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: ieenilorac skrivet 12 okt-10 kl 19:42
Ja, det är skillnad på olika blod, de koagulerar lite olika, så man får testa lite när man använder annat blod än det som står i recepten. Det är ganska likt, men ibland blir det bättre med mer/mindre mjöl osv.

Och det är skillnad på blodlukten när man gör spår, men hunden ska ju ändå gå på det individuella blodet, så det går att träna med olika djurblod. Men hunden "vet" att det inte är älg, om det är grisblod, tex.
Titel: SV: Lammblod
Skrivet av: Annika Johansson skrivet 12 okt-10 kl 20:48
Blodpudding på lammblod är himla gott!