Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Tommy76 skrivet 26 sep-10 kl 18:51
-
Någon som vet hur länge fårkött klarar sig i frysen ?
-
Det beror helt och håller på hur det är förpackat!!!
Jag brukar slå in det först i folie och sedan i plastpåse - och då håller det i flera år :o
-
Någon som vet hur länge fårkött klarar sig i frysen ?
Lamm och nöt brukar gå att äta trots att det har något år på nacken. Åt häromveckan gryta på nötkött från 2006 :o men då var det tendens till bismak. Men men... det är väl en smaksak allt detta ;D. Fläsk blir dock fruktansvärt otäckt efter ett halvår :P
-
Hur länge det håller hänger framförallt å¨hur fett köttet är. Ju magrare, desto hållbarare. Men normalt klarar sig fårkött av normal fettansättning något år i frysen.
Men äldre välgödda djur och framförallt feta köttrasfår får en härsken smak precis som gris efter något halvår. Dessutom påverkas hållbarheten av om fettet kommer av kraftfoder eller bete. Spannmålsbaserat fett har sämre hållbarhet. (Enligt olika tester som gjorts - kolla bl.a: www.mysten.se (http://www.mysten.se))
-
Allt magert kött som först rullats in i frysfolie och sedan stoppats i fryspåse håller i upp till två år. Allt fett kött bör ätas inom ett halvår. Kvittar om det är nöt, vilt, lamm eller gris. Samma regler gäller även för fisk.