Alternativ.nu

Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Tommy76 skrivet 26 sep-10 kl 18:51

Titel: Fårkött
Skrivet av: Tommy76 skrivet 26 sep-10 kl 18:51
Någon som vet hur länge fårkött klarar sig i frysen ?
Titel: SV: Fårkött
Skrivet av: vallhunden skrivet 26 sep-10 kl 19:28
Det beror helt och håller på hur det är förpackat!!!

Jag brukar slå in det först i folie och sedan i plastpåse - och då håller det i flera år :o
Titel: SV: Fårkött
Skrivet av: samaka skrivet 26 sep-10 kl 20:58
Någon som vet hur länge fårkött klarar sig i frysen ?

Lamm och nöt brukar gå att äta trots att det har något år på nacken. Åt häromveckan gryta på nötkött från 2006  :o men då var det tendens till bismak. Men men... det är väl en smaksak allt detta ;D. Fläsk blir dock fruktansvärt otäckt efter ett halvår :P
Titel: SV: Fårkött
Skrivet av: Birgit skrivet 29 sep-10 kl 10:30
Hur länge det håller hänger framförallt å¨hur fett köttet är. Ju magrare, desto hållbarare. Men normalt klarar sig fårkött av normal fettansättning något år i frysen.

Men äldre välgödda djur och framförallt feta köttrasfår får en härsken smak precis som gris efter något halvår. Dessutom påverkas hållbarheten av om fettet kommer av kraftfoder eller bete. Spannmålsbaserat fett har sämre hållbarhet. (Enligt olika tester som gjorts - kolla bl.a: www.mysten.se (http://www.mysten.se))
Titel: SV: Fårkött
Skrivet av: ulfg skrivet 30 sep-10 kl 17:51
Allt magert kött som först rullats in i frysfolie och sedan stoppats i fryspåse håller i upp till två år. Allt fett kött bör ätas inom ett halvår. Kvittar om det är nöt, vilt, lamm eller gris. Samma regler gäller även för fisk.