Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: MickeMård skrivet 18 sep-10 kl 17:30
-
Som ämnet säger så har vi plockat en massa av dessa svampar. Finns det inget annat sätt att tillreda dem på än att salta in? Har sökt runt lite och har bara hittat hur man saltar in. Kan man inte bara förvälla?
Tack på förhand, Micke.
-
Förväll och gör en finsk risksallad!
7-8 dl riskor
1 äpple
1 lök
1 tsk salt
1 frp gräddfil
Koka riskorna 10 minuter och skölj dom i kallt vatten. Hacka och salta svampen. Hacka lök och äpple. Blanda samman allt och låt salladen stå och dra ihop sig några timmar i kyl.
mvh
Patrik
-
Tack Patrik. Jag har redan kokat och fryst in dem. Kokade upp dem två gånger fem minuter och hällde bort vattnet varje gång. På slutet pressade jag ur vattnet innan jag frös in dem. Hade även salt i kokvattnet.