Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: jette skrivet 05 jun-06 kl 17:24
-
365 maskrosblommor
3 appelsiner - obehandlad skal
2 citroner - obehandlad skal
1 kg socker
1 1/2 liter vatten
plockar de blommor som är mest öppen, torka dem ca en timme i solen, plocka bort det gröna.
om du inte fick tag i obehandlade appelsiner och citroner tvätta de noga och skär i ringar.
tillsätt socker och vatten och koka det hela i 20 minuter.
fyll i rena flaskor.
blanda med vatten och drick! det är jätte gott.
under vintern kan man även värma upp saften och dricka den varm.
-
Hur har du kommit fram till 365 blommor? ;D
-
Jobbigt att plocka, värre att räkna. ;) ;D
Gjorde maskrossirap i dag- blev riktigt bra... Får se om det blir någon dricka(ehem), har ev tänkt att göra vin... Om jag orkar... Och man vill ju faktiskt göra något annat med sommaren än att plocka maskrosor. ;D
-
det går ju ganska snabbt att plocka ändå. man plocka en blomma för varje dag. det var nån som har kommit på det.
men jag glömmde att skriva att man måste sila den efter kokningen och pressa ut allting.
men hur gjorde du sirapen?
-
Här är sirapsrecepten:
http://www.alternativ.nu/yabb/index.php?board=70;action=display;threadid=9063
-
Jag använde sirpusbollen recept- det första på sidan. Blev riktigt bra, men har inte hunnit äta det till "mat" ännu, bara provsmakat på sked...
Kul med allt man kan göra, tycker jag....
Måste nu samla massa maskrosor, (och nässlor) så att jag har så det räcker hela vintern... :D