Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Hylsan skrivet 12 sep-10 kl 11:31
-
Vi har fått en konserveringsapparat och tänkte vi skulle prova den på lite ättiksgurka, så vi slipper ha dem stående i kylen och ta upp massa plats.
Har googlat runt efter tid o temperatur men hittar inte något om det direkt.
Vi har en bok från ICA där det står att man inte kunde lägga in grönsaker utan bara frukter, men det verkar ju lite konstigt.
Nån här som gjort det eller vet var man kan hitta info om detta?
-
Just ättiksgurka vet jag inte men jag kan rekomendera denna artikel:
Petters artikel om inkokning (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=13736.0)
-
Ättiksgurka behöver du inte koka in, den håller sig ändå om du förvarar den svalt.
Kokar du in den blir det nog en annan anrättning.
Hälsningar från torpet
-
Tanken med ättiksgurka är just att man lägger den i ättika för att konservera den. Hermetisering behövs således inte. Inte behöver den stå kylskåpskallt heller, det räcker bra med källare.
-
Vi gjorde en sats schysst ättiksgurka för ett tag sen. Var inte särskilt krångligt och som Vurre skrev så gick det bra att förvara dem svalt bara. Vi hade våra på balkongen :)
Recept och bild här:
http://www.expeditiongron.se/?p=6 (http://www.expeditiongron.se/?p=6)
-
Största nackdelen med hemgjord ättiksgurka är att man aldrig gör tillräckligt mycket!
:)
Gott (mücket gott!) till nästan allt och håller länge, om det skulle behövas.
-
Det ursprungliga sättet att konservera gurka borde ju rimligen ha varit att mjölksyra dem, den syrasmaken blir också lite rundare är ättiksyran.
http://www.mickelin.com/surgurka/ (http://www.mickelin.com/surgurka/)
-
Det ursprungliga sättet att konservera gurka borde ju rimligen ha varit att mjölksyra dem, den syrasmaken blir också lite rundare är ättiksyran.
[url]http://www.mickelin.com/surgurka/[/url] ([url]http://www.mickelin.com/surgurka/[/url])
Är det ett bra recept att köra efter, det i länken?
Tänkte ge mig på ett försök.