Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Jojje skrivet 04 jun-06 kl 10:39

Titel: Fil i pannkaka
Skrivet av: Jojje skrivet 04 jun-06 kl 10:39
Det är så himla kallt i dag här i Skattungbyn så jag fick tända i vedspisen.
Inne i ugnen står långpannan. Jag fick en tanke om att göra ungspannkaka men har ju ingen mjölk hemma.
Är det någon som vet om man kan byta ut mjölken i receptet mot filmjölk?
Titel: Re:Fil i pannkaka
Skrivet av: Jojje skrivet 04 jun-06 kl 23:55
Får väl svara själv.
Improviserade. Det blev filmjölk. Tog sedan mest vetemjöl, men även lite rågmjöl. Kastade i lite russin, lite sirap och bakpulver samt 1 dl olja.
Satte in den i vedspisugnen med en folie överst. Tog bort folien efter 25 min. Tänkte att den skulle få lite färg. Det fick den. SVART, nästan som vanligt.
Blev trots bakpulvret, en tesked, alldeles kompakt. men det är bara att äta ändå.
Hundarna gillar ju den.
Titel: Re:Fil i pannkaka
Skrivet av: Uddabudda skrivet 22 jun-06 kl 21:39
När jag inte haft mjölk hemma har jag tagit yoghurt, det har blivit bra konsistens och bara lite syrligare smak.

Det är så himla kallt i dag här i Skattungbyn så jag fick tända i vedspisen.
Inne i ugnen står långpannan. Jag fick en tanke om att göra ungspannkaka men har ju ingen mjölk hemma.
Är det någon som vet om man kan byta ut mjölken i receptet mot filmjölk?

Titel: Re:Fil i pannkaka
Skrivet av: Frances skrivet 13 nov-06 kl 23:12
Jo men det gör jag ibland. Man får vispa ner ägg o fil först o en skvätt flytande margarin o salt o bakpulver o sen fyller jag på med mjöl till lagom konsistens, brukar bli lite tjockare än vanliga pannkakor (i stekpanna) Gott med äppelmos.
Titel: Re:Fil i pannkaka
Skrivet av: sofia på gotland skrivet 23 nov-06 kl 11:23
Vi har alltid både mjölk och en lite mindre del fil/yougurt i smeten