Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Gormac skrivet 06 sep-10 kl 18:36
-
Jag har fått min svärmors gamla hushållsassistent en Kenwood chef från början av 70-talet ( tror Jag )... Jag prövade den precis... jg vet inte om jag är helt nöjd faktiskt, jag tyckte det var svårt att kontrollera degen,dvs mjölmängd osv... mycket lättare när man bakar förhand, det kändes även lite tomt när jag slapp ifrån knådandet, jag gillar ju det!!!
Jag bakar just nu rågbrödslimpor... den kanske är bätter på lösa, kladdiga degar, eller???
Är det föresten då man ska använda den sk K-beatern eller är det degkroken helatiden???
Taksam för tipps ???
//Gormac
-
Har ingen Kenwood men, använder assistenten för att slippa knåda för hand. Orkar inte knåda så länge som behövs för hand. Tycker det funkar bra. :)
-
Använder assistent då knådandet kan bli väl lite. Men som du säger kan det vara svårt med mjölmängden, det är en vanesak. Ha hellre degen lite lös och knåda in det sista på bakbordet när degen jäst.
Lycka till önskar vi på torpet
-
Tips är att ha fasta mjölmängder enligt recept och kompensera med vätskan, spar salt till slutet av degblandningen.
Då mjölet kan vara av olika kvalité beroende på hur mycket regn och sol odlingen fått. Dvs god kvalité slukar mer vatten, sämre mindre vatten. Du får ett saftigare och hållbarare bröd på detta sättet. Särskilt viktigt om du har ekologiskt mjöl.
-
Jag har en känsla av att K-kroken vispar runt för mycket om man har mjöl i bunken.
-
Precis !!!
Efter ha prövat båda dvs K-kroken och den vanliga kroken använder jag uteslutande vanliga deg kroken... fast det slår mig nu att K-kroken kanske är bättre om man ska röra ihop en filmjökslimpa !!! ;)
// Gormac
-
Kanske passar k-kroken bättre till smet eller smuldeg? Jag har också en sådan krok, men har aldrig testat på annat än deg och det vart inte så bra.
-
Jag använder k kroken till paj degar och kakdegar / praline1