Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Wobbeke skrivet 06 sep-10 kl 09:59
-
Hejsan!
Jag vet ju att här finns trådar om vad en kanin bör äta innan slakt, för att smaka gott vid tillagning, men jag hittar dem inte!
Så jag skulle vara tacksam om ni antingen ville hjälpa mig att hitta dessa trådar eller berätta för mig vad kaninerna skall ha och inte ha. Morot har jag för mig gör dem för söta i smaken och en ger god viltsmak, men hur gör jag med pellets? Skall djuret vara välgödt eller mittemellan? Jag tänkte vänta med slakt tills det blir lite kallare, för att få en fin päls på dem.
Ha det bra!
Mvh Mia
-
kålrot fördärvar smaken så ge inte det...
enris och granris 2veckor innan slakt och fram till slaktdagen ska förbättra smaken.. jag har ännu inte ätit nån äcklig kanin.. alla har varit riktigt goda...
-
Inga kålväxter.
Mera viltsmak av grenar och Kvistar.
Om du gödsla din kanin före slakt blir den fet.. smör är inte dyrare än det och kaninen mår bättre om den inte är fet. Pelletts är jo omdiskuterade här igen och igen..
Sedan har jag i bakhuvud.. att kaniner kan tillagas på olika sätt.. med salvia och lök och viltäk, vin.. potatis...etc.. -> kraftiga smaker
eller mera söt med morötter, äpplen, plommon, madeira.. couscous..
och att kött och tillagning måste avstämmas. Därför skriver jag på påsen när kaninen är slaktat -> vet vad den åt -> avstämmer kryddningen
januschka
-
Hej, jag hade kaniner när jag var barn och enligt min far så skulle man ge dem lite ene- eller grankvistar. Detta för att få lite mera "viltsmak".
Mvh
Ingmo D´Amario
INGMOS
-
Vi slutade med pellets några veckor före slakt och gav mest hö och gräs.
Annars blir dom för feta tycker jag.