Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: grimbart skrivet 05 sep-10 kl 23:54

Titel: röka tupp
Skrivet av: grimbart skrivet 05 sep-10 kl 23:54
ska röka några tuppar.. hur länge ska de rökas och hur länge ska de ligga insaltade?
Titel: SV: röka tupp
Skrivet av: Blekslättens Gård skrivet 06 sep-10 kl 20:48
Jag rökte en tupp för ett tag sedan i ca 3 tim vid 50-70 grader ,Ett par dagar i saltlake ska nog räcka ,Svårt att säga när det är klart ,Bäst är att prova sig fram mvh
Titel: SV: röka tupp
Skrivet av: nilsegårn skrivet 06 sep-10 kl 21:07
... men han var inte precis god... (Han hade ett par år på nacken dock...)
Titel: SV: röka tupp
Skrivet av: esten skrivet 21 okt-10 kl 10:39
Rimsaltad rökt kyckling ( höns , tupp )
receptet kommer från Konstnären Calle Jonzon

Saltlake : 400 g salt per liter vatten ( rimsaltning )

Låt fågeln ligga i laken i 8 tim.
Rök den i 3 1/2 tim i en rök som håller ca 60 grader