Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Gormac skrivet 05 sep-10 kl 21:05
-
Här kommer en kanske en lite enfaldig fråga, brukar ni här göra ert eget ströbröd hur i så fall.. kan det vara så lätt att bara krossa riva de torra brödkanterna som blivit över...
// G
-
Precis så lätt är det! Och ja, det brukar jag göra. ;) Ljust bröd blir bäst, tycker jag.
-
Tidigare lade jag mina brödkanter i underugnen, där de torkade. Sedan rev jag dem till ströbröd. Men jag kunde inte spara det hur länge som helst, i alla fall inte i åravis, för då härsknade det.
-
Jag river mina i mandelkvarn, blir minst smulor så.
-
Tackar för tippsen ... jag mår alltid lite dåligt av att slänga bröd som blivit för torrt ( tråkigt ) att äta!!!
// G :D
-
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?
-
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?
Det är ingen (mögel-)fara, hemmagjort ströbröd innehåller konserveringsmedlet torrhet (se första inlägg).
-
Jag lägger alla mina torra skalkar i en djup plåt som står "under" spisen (i lådan för plåtarna). Ibland sätter jag in hela plåten på eftervärmen efter att jag använt ugnen och brödet blir jättetorrt oh har aldrig möglat. När jag har en rejäl mängd så tar jag en runda med köttkvarnen...voila...ströbröd!
-
Brukar köra det torra brödet i en blender, blir bra ströbröd. Går ju också att hacka upp brödet i krutonger och frysa, ta fram när du ska göra en sallad eller soppa, fräs krutongerna i pannan med lite olja/smör. Hembakt bröd brukar bli goda krutonger, särskilt om det är smaksatt.