Alternativ.nu
Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: Kolvaktare skrivet 01 sep-10 kl 11:34
-
Jag har som ambition att ta till vara så mycket som möjligt när jag jagar. Skinn, kött och en del inälvor ger ju sig själv. Men har ni några tips om vad man kan göra med resten? De rensade benen till exempel.
//A
-
Frambenen på hjort går att tälja i.
Koka buljong & lim & mala benmjöl ;)
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Bones_(instrument) (http://en.wikipedia.org/wiki/Bones_(instrument))
:) Ska vara revben helst från lite större djur, typ älg eller ko.
-
först koka buljong på märgbenen sedan krossa och sprid i odlingarna, borde ge ett långsamt kalktillskott till marken.
-
Har läst att man förr gjorde lim av horn och klövar, gäller det ben också? Och hur gör man då?
Förlåt om jag kapat tråden :-[
-
Ingen kapning Eva, jag är intresserad av allt som gör att man inte behöver kassera ngt på djuret.
//A
-
Har läst att man förr gjorde lim av horn och klövar, gäller det ben också? Och hur gör man då?
Förlåt om jag kapat tråden :-[
Ben och horn kan knappast ses som det som tillför limmet lim-egenskaperna. Det kan dock användas när man gör lim av kåda för att göra limmet hårt. Hudlim kan man göra av hud. Ben kan man göra allt möjligt hantverk av. Spara alla ben, lär dig anatomi och sätt ihop ditt eget lilla djurskelett ;D. Senorna ska du definitivt ta reda på och torka, eftertraktat inom många hantverksområden.
Tarminnehållet sägs innehålla mycket fibrer och kolhydrater, ungefär som syrade grönsaker. Vissa grupper sägs ha ätit ögon, nos, hjärna osv. av vildrenar för att överleva.
-
Själv så lindar jag in klöven i folie och sen en plastpåse runt.
Frys ner och sätt ut en annons på Blocket.
Skriv Apporteringsvilt som annonstext.
Så har du snart sålt klövarna till någon som tränar hundar.
Dom brukar också vara intresserade av fryst blod.
Jag tar 25:- för en klöv.