Alternativ.nu
Djur => Biodling => Ämnet startat av: ersam skrivet 31 aug-10 kl 10:14
-
Tappar i samma slungning av en del som nyslungad som är mörkt gyllengul - underbar färg som säljer. Men den ympade honungen blir vit eller åtminstone åt det hållet. En helt annan "tråkigare" färg. När man ser andra burkar i affären så är de ju också fasta och åt det mörkare hållet.
Hur får man "snygg" färg på sin ympade honung? ???
-
Jag har frågat detta förut av ympkamraterna, de menade att ympad honung har många fler fina kristaller som reflekterar ljuset tydligare och då kan honungen kännas ljus.
Ympningens mål är trots allt att erhålla en len fin och framför allt bredbar honung och då spelar ymptillfället kontra förvaringstemoperatur en stor roll
Hoppas att det kan hjälpa dig vidare i dina funderingar
-
Min är också ljus men jag tycker att den är lite för lös också. Hur fast vill ni ha eran honung? Jag vill kunna vända burken utan att det rinner och det kan jag inte nu. /PH
-
Det är samma fenomen som när vatten blir till snö och is.
mvh edward :P
-
Min är också ljus men jag tycker att den är lite för lös också. Hur fast vill ni ha eran honung? Jag vill kunna vända burken utan att det rinner och det kan jag inte nu. /PH
Eftersom mina ympningar aldrig lyckats bli likadana så har jag försökt förstå varför de blir olika. Konsistens: Mindre mängd ymp och/eller svalare temperatur efter tappning upplever jag gör den fastare.
-
Vatten halt , nektars ursprung ::)
mvh edward :P