Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: La Ladin skrivet 30 aug-10 kl 19:19
-
Har fått flera kilo kantareller som jag gärna vill ta tillvara på. Vad är bäst, att frysa eller att torka dem?
Hur ska jag göra om jag tex. ska frysa dem? Rensa och förvälla först eller?
-
hej!
Torkar alltid mina på tidningspapper, så blir det mer plats i frysen för annat:-)
-
Här är en till tråd om kantareller, helt ny också: http://www.alternativ.nu/index.php?topic=94801.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=94801.0)
Jag tycker att resultatet blir bättre om man förväller. Om man lägger dem i lämplig portionsstorlek i plastpåsar, som man sedan stoppar i en burk, så tar de lite plats, samtidigt som man kan ta upp en liten mängd.
Champinjoner och karljohan blir bättre torkade, även om de också blir godare förvällda tycker jag...
Har man mycket svamp kan man såklart torka, för att spara plats i frysen. Det gäller att torka snabbt, och att förvara torrt och mörkt, för att bevara smaken så bra som möjligt.
-
Ok. Tack ska ni ha. :)
-
förvälla och frysa rekomenderar jag, tycker att de blir godast ;D
-
Hej
Jag har oxå plockat mkt trattkantareller i år. Jag hittade ett recept på Syltade trattkantareller på nätet. P4 Västernorrlands sida. Gjorde dom och de är fantastiskt goda, testa. Mums mums..
hälsningar: sinikka