Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Attes matte skrivet 21 aug-10 kl 16:02
-
Jag skulle vilja veta om det går att göra svartvinbärssaft/dricka helt eller nästan helt utan socker. Och hur mycket socker (kolhydrater) innehåller bären i sig själva?
Jag äter LCHF och skulle vilja räkna ut om det faktiskt är möjligt för mig att få dricka svartvinbärsdricka utan att behöva falla dit på socker-beroendet igen.
Jag är INTE ute efter nåt recept med syntetiskt sockerersättningsmedel...
Nån som kan hjälpa?
/Sara
-
Om du kokar bären eller kör i saftmaja, utan socker, fryser in svalnad saft i istärningspåsar, så har du 1-2 isbitar till ett glas.
Riktigt gott med varmt vatten åxå!
-
Håller det sig inte på vanliga upphettade flaskor, som man gör med "vanlig" saft?
/Sara
-
Om du fryser det slipper du konserveringsmedel. Vinbär har lätt att jäsa - därav namnet. Ingår alkohol i LCHF-dieten.. :P
-
Om du fryser det slipper du konserveringsmedel. Vinbär har lätt att jäsa - därav namnet. Ingår alkohol i LCHF-dieten.. :P
Jo, men jag har så jäkla dåligt med plats i frysen, så det hade varit bra om jag slapp frysa saft och istället kunde ha den i skafferi eller i jordkällare. ;)
Mamma har alltid gjort både saft och gelé av svarta vinbär utan att ha använt konserveringsmedel, så jag hoppades att det skulle gå att göra saft utan så mycket socker oxå...
/Sara
-
Lösfrys dem och ha till the. Torka dem i olla. Socker är konserverande.