Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Prins Tuvstarr skrivet 15 aug-10 kl 14:55
-
Det står att frukten ”används grön eller vid mognad röd färsk eller torkad”. Men blir den bra att torka när den fortfarande är grön? Eller måste den vara röd? Frågar detta då det börjat dyka upp svartnande frukter och jag är rädd att hela skörden ska förstöras.
-
Det är de röda frukterna man torkar.
Att dina frukter mörknar är helt normalt, först är frukterna gröna sedan blir de mörka och nästan lite svarta sedan ändrar de färg till rött.
-
Tack för svaret. Några frukter är vackert röda så jag plockar dem nu och skär i tunna bitar så att de torkar snabbare.
-
Passa på att spara frön till nästa år. Chilipeppar är dåliga på att korsbefrukta sig, så sannolikheten är mycket hög för att du får likadana plantor, om det inte är en F1-planta.
-
Tack för tipset. Jag hittar ingen info om att sorten jag har skulle vara en F1-planta. Så jag sparar lite frön och provar nästa år.