Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Elisabeth A skrivet 09 aug-10 kl 15:27

Titel: Hur fryser jag pepparrot?
Skrivet av: Elisabeth A skrivet 09 aug-10 kl 15:27
Hej!
Jag håller på att riva en pepparrot som jag tänkt frysa in i en fryspåse. Pepparroten har ju stark doft. Någon som vet om det räcker med en plastpåse eller behövs det mer emballage?
Titel: SV: Hur fryser jag pepparrot?
Skrivet av: ieenilorac skrivet 09 aug-10 kl 15:35
Lägg den i metallfolie och sedan i en plastpåse som du försluter.

Men bäst är att INTE riva den först. Linda in hela i metallfolie, på med påse och förslut. När du ska ha pepparrot tar du fram den, öppnar metallfolien så att du kan riva så mycket dy behöver, och sedan på med folien igen. Man får ett bra grepp om folien också. Du tinar den alltså inte först, utan river den fryst.

Risken för frysskador, minskad smak och att andra saker tar till sig smak minskar betydligt om du fryser den hel. Den håller också längre.
Titel: SV: Hur fryser jag pepparrot?
Skrivet av: Elisabeth A skrivet 09 aug-10 kl 15:39
Tack för snabbt och utförligt svar! Jag ska genast sluta riva den :). Vilken tur att jag fastnade vid andra ämnen här på forumet istället för att fortsätta riva ;).