Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Vaktlar => Ämnet startat av: Linkoso skrivet 09 aug-10 kl 12:17
-
Hade tänkt grilla vaktel ikväll och tänkte om det finns något man kanske kan pensla de med eller ha på/krydda för att få det så smarrigt som möjligt? =) Någon som vet något bra "grillrecept"?
-
Om du vill använda vanlig grillkrydda, så blanda den med lite honung och pensla på. :P smaskens
-
Honung har jag! =) Sådan där flytande god! ;D *åt en macka nyss med sådant på*
Ska testa!
-
Honung har jag! =) Sådan där flytande god! ;D *åt en macka nyss med sådant på*
Ska testa!
Men Linkoso, inte svära i kyrkan! Det är ju importhonung ;).
Tänk på att färdiga kryddblandningar, särskilt grillkrydda, ofta innehåller mycket tillsatser, främst smakförstärkare.
En god torr hemgjord kryddmix, med tex paprika, lite chili, rosmarin och lite salt, som man klappar in på hela fågeln, ger en god, intensiv smak.
Honung kan man använda (men helst fin svensk honung ;)), gärna i kombination med vitlök och en örtkrydda, tex timjan eller rosmarin. Honung kan lätt bli bränt på grillen, men vaktel tillagas ju snabbt.
-
Haha. ;D Inte jag som köper hem maten i hemmet. ::) Får skylla på det. ;) >:D Flytande honung är enligt mig myyycket godare *host, harkel ::) ::) :-[ :-X* Så är burken så fin, med en bit kaka liggandes i. :-[
-
Har en honungsslunga ståendes,,,,bytes obesiktigad mot vaktlar,,,,, (:) >:D
Liite krydd/ört behöver du gräva ner åsså,,,följer med vid bytet,,, ;)
-
Men vi har inga bin! ;D ;D ;D Få se hur det blir med grillningen förresten... Det vräkte ned för en stund sedan och åskan dundra. :P
-
Vädret vände, så det blev grillning ändå! ;D Hade ingen "färdig" grillkrydda så det blev en blandning av rosmarin, chili, örtsalt och piripiri. Sedan penslad honung. Grillades i folie tillsammans med några nöffebitar. En hög med basmatiris och grönpepparsås. Tyvärr inget grönt att piffa upp med då det inte fanns något... =/ *EY... Slog mig NU att vi har både sallad och tomater i växthuset, SUCK*
Aja... Smaskens var det iaf! ;D Och över hälften av maten på tallriken finns kvar inne i kylen. X_x *ouff, spricker*
-
MUMS!!! Det såg supersmarrigt ut!!! :D
Hur många vaktlar behövs det för att mätta en "normal" person? Och hur lång tid tar det innan dom har växt såpass att dom är slaktklara?
/Sara
-
Hur många vaktlar behövs det för att mätta en "normal" person? Och hur lång tid tar det innan dom har växt såpass att dom är slaktklara?
Nja, man äter sig nog inte mätt på vaktlar, det är mer en förrätt, eller en av många små rätter. Om man inte äter den fylld, tex färsfylld, då räcker en. Annars beror det såklart på hur mycket man äter, jag skulle nog äta fyra på en måltid, med grönsaker och kolhydrater till.
Slaktklara är de ungefär vid 6-8 veckor, tycker jag.
Tyvärr är hanarna mindre än honorna, så om man bara äter överskottstuppar, så är de rätt små.
Men de lägger många ägg och växer snabbt, så visst kan man föda upp tillräckligt många för att bjuda på en middag med vaktel som enda proteinkälla.
-
tycker det är så pilligt att äta vaktel, mycket små ben så tycker en 2 stycken räcker för mig för ju långsammare man äter ju lättare blir man mätt.. men tror det är helt olika från person till person!
-
tycker det är så pilligt att äta vaktel, mycket små ben så tycker en 2 stycken räcker för mig för ju långsammare man äter ju lättare blir man mätt.. men tror det är helt olika från person till person!
Inte så pilligt om du inte snackar om att äta med bestick. :-[ ;D Jag åt den med händerna. Nemas problemas att sitta och gnaga av överallt. ;D Något som behövs då är papper att torka av sig på innan man sedan ska ta i besticken. ;D
-
jag tycker det, med eller utan bestick.. är som att typ äta en fisk med massa ben i nästan. min bror orkar inte ens äta vaktel för han tycker det är för mycket små ben och hatar även därför att äta fisk. men vaktel är så gott så den ska ta mig fan ner! ;D
-
Hänger ni vaktlarna efter slakt eller är det tillräckligt möra ändå?
-
Nej, in i frysen på en gång. Vet att vissa inte ens tar ur dem utan endast avblodar och in i frysen med fjädrar och allt. De tar sedan ur dem innan tillagning.