Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Pappis skrivet 08 aug-10 kl 11:51
-
Hej på er..
Om man låtsas att man får tag på en massa rabarber som man sen kokar saft på. När man sen har kokat all saft så visar det sej att man inte har flaskor så det räcker utan blir stående med 50 liter rabarbersaft. Sen låtsas man att man har fått ganska många ölflaskor från en pizzeria som man tänkt lagra mjöd eller nått i nån gång. Kan man då tappa upp saften på dom flaskorna och stänga till med en vanlig kork då? Håller det tillräckligt tätt?. Atamon finns hemma om det skulle behövas. Mycket tacksam för svar.
Mvh Pappis
-
Tjaa... risken är nog stor att det inte blir lufttätt... Men jag vet inte, finns säkert nån här som vet bättre.
-
Man kan ju förvara flaskorna liggande, då torkar inte korken.
-
Ett gammalt 'knep från den tiden 'man tager hvad man haver' är att smälta vax runt korken när korkarna är på. Jag tror att COOP fortfarande säljer vax på avdelningen konservering.
-
Jag får prova. Tack för era synpunkter.
Det kunde väl ingen tro att det skulle bli så mycket saft ::)
Mvh Pappis
-
Hej på er..
Om man låtsas att man får tag på en massa rabarber som man sen kokar saft på. När man sen har kokat all saft så visar det sej att man inte har flaskor så det räcker utan blir stående med 50 liter rabarbersaft. Sen låtsas man att man har fått ganska många ölflaskor från en pizzeria som man tänkt lagra mjöd eller nått i nån gång. Kan man då tappa upp saften på dom flaskorna och stänga till med en vanlig kork då? Håller det tillräckligt tätt?. Atamon finns hemma om det skulle behövas. Mycket tacksam för svar.
Mvh Pappis
Nä nej.Det är precis därför man använder kork.För att det inte ska vara tätt.Köp istället en förslutare med kork för öltillverkning.Finns i stort sett över allt.Fyll med minst 72 grader så är det helt bakteriefritt.Smäll på korken direkt när det är hett.Du kommer att få ett vakum i flaskan när det kallnar men det gör väl inget