Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Hundens Husse skrivet 16 jul-10 kl 18:08
-
Det fungerar ju att frysa mjölk rätt upp och ner, men hur är det med grädde? Alltså helt vanlig vispgrädde. Någon som vet?
Alternativt, finns det något annat knep för att lagra grädde (som grädde) längre än vad den håller sig i kylskåp?
-
Det går bra att frysa vispgrädde, men liksom mjölk så skulle jag inte använda den "rå" (det är ju inte så gott att dricka mjölk som varit frusen), men att använda den i matlagning och bakning funkar hur bra som helst!
/Sara
-
Fryst vispgrädde går inte att vispa, det är åtminstone mycket svårt, men den går utmärkt att använda till matlagning och godis (fudge och kola är några av mina svagheter...)
-
Okej, att vispa den klarar jag mig utan, det är mer för att ha till matlagning. Så då är det bara att stoppa in paketen i frysen då?
-
Japp, pappers-tetror funkar skitbra att frysa i! ;)
/Sara
-
grädd-glass ;D
-
Det går utmärkt att vispa den också bara man skakar den lite då och då under tiden den töar.
Jag brukar frysa grädde i istärningsfack eller påsar; lätt att dosera ner en skvätt i en sås eller vad man ska ha.