Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: corona skrivet 06 jul-10 kl 09:44
-
Nu är rädisorna fullgångna!
Men vart sjutton gör jag av dem?
Jag visste inte att det var så lättsådda och överdoserade lite lätt med fröpåsen och har nu massor av rädisor :o
De kan väl inte stå kvar i jorden hur länge som helst, för då blir de väl lita "träiga"? ???
-
såg på jamie Oliver,och han lagrade rödbetor i sand hela vintern och dom var som nya.Vet inte om det funkar på rädisor men jag tycker inte att det borde vara någon större skillnad.
Om du inte vill behålla dom så hör med någon mindre butik på orten,folk vill ju gärna köpa närodlat.
-
Present till alla du möter!
-
stoppa i salladen... på mackan.. godisät dem på kvällarna... inläggningar kan man väl göra? lägg i grytor,wok mm
-
När jag får överskott, så brukar jag lägga ut en del i en korg intill tomtgränsen. Var så god står det på en skylt och det brukar vara uppskattat av folk som går förbi. :) Man kan också dela med sig på andra sätt.
-
Låt några växa upp och gå i blom. Sen äter du de färska rädisbaljorna som bildas. Smakar som rädisorna med något mildare. Supergott! :D
-
Noterar:
- presenter
- ge bort
- närbutiken
- gå i blom
- sand
- ät, ät, ät
Tusen tack!!! ;D
-
Låt några till gå i blom, och låt baljorna mogna till frö, så har du eget rädisfrö. Dock rätt svårt att få isär baljorna. De kan bli hårda som attan.
-
Låt några växa upp och gå i blom. Sen äter du de färska rädisbaljorna som bildas. Smakar som rädisorna med något mildare. Supergott! :D
Så gör jag också, det är verkligen jättegott. Och sen kan man upptäcka att man har självsådda rädisor lite här och där i trädgården, om man nu inte äter upp alla baljorna :D