Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Nettus skrivet 19 jun-10 kl 13:21
-
Har tänkt testa ett recept på körsbärslikör. Men det ska bara vara kärnor i, så det blir väl snarare en mandellikör? Och man ska använda konjak... Men vodka borde väl funka? Nån med erfarenhet...?
-
Körsbärslikör på bara kärnorna? Konstigt. Har själv gjort körvbärslikör de senaste åren helt och hållet utan kärnor. =) Busenkelt, kör bara ner en massa körsbär i en flaska tillsammans med socker och vodka. I princip bör flaskan vara "full" av bär, sockret och vodkan får sippra ner emellan. Låt stå i ett soligt fönster i en två-tre månader. Sila sedan det hela så att det bara blir vätskan kvar och inga körsbär. Fyll på med lite mer socker och vodka, och låt stå ytterligare 3-4 månader. Blir jättegott! =)
-
Det funkar jätte bra med bara kärnor och konjak och socker. Låt kärnorna vara hela.
-
vad spännande, det hade jag ingen aning om!
-
Prövat blanda hela aprikoskärnor och bigarråkärnor med en kanelstång, vinbärsblad, svartavinbär, smulgubbebär och hel kapsel kardemumma + socker och cognac. Smakar lite åt glögghållet, mumsigt och lite starkt...
-
Hemma gör vi som fny, den mesta sprit funkar bra, bara den inte har nån "bismak", brännvin och vodka är väl vanligast. Körsbären blir väldigt goda i chokladtårtor;)