Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: bock skrivet 08 maj-06 kl 21:11
-
Har nyligen börjat att handmjölka en av våra getter. Provade på att göra kalvdans eller killingdans på råmjölken. Till en liter råmjölk blandade jag i en matsked strösocker och lite kanel eller kardemumma. In i ugnen på 175 grader i ca en timma. Jättegott med vispad grädde och sylt.
-
Intressant. Har du haft tillfälle att jämföra konsistensen med kalvdans gjord på komjölk?
-
Det är ingen större skillnad på smak och konsistens men den tar längre tid på sig att stelna i ugnen, getmjölken är ju magrare än komjölken.
-
jag tycker å att det är jättegott men har spart lite åt killingar som inte är födda än utefalldet skulle hända nått=(
-
Tyvärr så dog våra killingar när dom föddes, så all mjölk får vi ta tillvara på nu. En bockkilling har ialla fall överlevt till den andra geten.