Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: eva f skrivet 12 jun-10 kl 14:54
-
Hur gör ni som sklaktar kaniner? Ska man låta den hänga efteråt och i så fall hur länge? Är det något särskilt som vi ska tänka på?
-
Därom tviste de lärde. ;)
Jag hänger dom alltid i alla fall i två dygn. Beror såklart lite på hur varmt det är där man hänger dom, men ca +8-10 tycker jag är lagom. Längre än två dygn har jag lite svårt att ordna eftersom det ofta är lite för torr luft där jag hänger, vilket medför att köttet gärna torkar ut lite för mycket.
Men ett dygn bör dom hänga i alla fall.
/Sara
-
Tack för ditt svar! Vi tänkte göra ett skåp av ett kylskåp där det finns in och utluft och där man kan ställa tempen. Det är ju lite svårt med var man ska kunna hänga det slaktade annars, nu under sommaren. Vad tror du om den idén?
-
Det låter som en alldeles utmärkt idé! :D Och se till att det blir ganska bra luftväxling, för det kan gärna börja lukta lite instängt om man hänger i ett stängt vanligt kylskåp (jag har testat).
/Sara
-
Vi tänkte göra ett ganska stort hål längst ner och ett upptill och sedan sätta ett nät mot småkryp.
-
Vi tänkte göra ett ganska stort hål längst ner och ett upptill och sedan sätta ett nät mot småkryp.
Det borde bli skitbra! :) Berätta gärna sen hur det gick/funkade! ;)
/Sara
-
Det räcker de hänger över natten så att de stelnar och blir lättare att stycka. Jag har tömt ett kylskåp och behållt översta gallret där jag hänger upp dem i bakbenen i slaktkrokarna. Dagen efter styckar jag och fryser in,så totalt kanske de hänger max 24 timmar.