Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: ärkeängel skrivet 12 jun-10 kl 11:05
-
Hej.
Jag vill lära mej att göra min egna fetaost.
Kan ni inte dela med er av era recept så är ni snälla.
Kramis
-
Vilken typ av mjölk har du?
-
Såhär ur minnet.....
1% mesofil och 1 % thermofil i 32 gradig mjölk
Låt förmogna i 30 minuter
Tillsätt 20-22 ml löpe / 100 liter mjölk
Bryt i 1-1½ cm kuber efter 30-40 minuter
Rör en stund och låt vila sådär 20 minuter
Rör ett par minuter och låt vila ytterligare 25 minuter.
Ta upp flödigt
Ph bör vara sådär 6,2
Vänd med jämna mellanrum
Dag 2...lägg i 9% saltlake ( kylskåpskall )
Kolla på www.cheesemaking.com (http://www.cheesemaking.com) där finns mycket att hämta
-
Använd inte komjölk om du vill ha en extra god smak. Getmjölk finns numera i vanliga affärer på laktoshyllan.