Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: sjokarret skrivet 12 jun-10 kl 09:37
-
Nån som använt en Berkleyrök? Dyra, men är de prisvärda?
-
Jag vet en som använt dessa och är helnöjd.
Jag har själv tänkt att köpa en sådan och då väljer jag den stora modellen som är digital.
Priset på röken är ganska högt, men ändå billigare än de som är avsedda för spån. Sedan får man ju titta på mängden passning som behövs, och som jag ser det, så kan man röka i dessa och ändå få gjort något annat under tiden. Så är inte fallet med min gamla vedeldade rök, den kräver mycket tillsyn.
Jag skulle rekommendera briketter av al eller ek, det blir den smak som vi är vana vid. Vill man testa något annat, så rök bara lite i taget. jag vet flera som inte gillat smaken av de andra briketterna
-
Liten undran, är det BRADLEY SMOKER ni menar?
Jag hoppades att det skulle finnas en konkurrent till bradley, lite väl dyra men dom verkar bra.
-
Ska man röka lite, som t.ex. en ost, kan man använda klotgrillen. Lägg spånen i en konservburk och sätt i en lödkolv, på med locket. Kall rök kommer i timmar.
Visst är köpta dyra rökar bekväma, men det finns många sätt att fixa rökning enkelt.
Man kan bygga om klotgrillen till en kallrök, utan alltför mycket pengar och arbete.
Cold Smoker (http://www.youtube.com/watch?v=Ot11ZoozhNE#)
-
Jag har använt Bradleyröken, den stora digitala, några år nu och den fungerar perfekt. Har mest rökt fläsk men har även provat fårfiol och rådjursskinka med gott resultat.
Jag använder endast alspånsbricketterna, de tycker jag är bäst!
Dyrt är det, ca 15 kr per timme, men sedan kan man lämna röken flera timmar utan tillsyn. Det är värt en del tycker jag.
Jag är mycket nöjd med den!
Bond