Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: ingrid t skrivet 12 maj-10 kl 22:56
-
Har massor av björnbär i frysen men har slut på bra recept, någon som kan hjälpa mig.
-
Snabb bärglass: Frusna bär direkt från frysen körs med kniven i matberedaren med lite mjölk. Ät och njut!
-
Har aldrig gjort det själv, och gissar att det kanske redan är gjort... Men björnbärsmarmelad är ju såå gott! :)
-
2,5 dl havregryn 2,5dl mjöl 0,5dl socker 150g smält smör låt kallna rör ihop till smet.. stoppa det i en kakform med löstagbar kant... in i ugnen 200grader ca 10min tag ut låt kallna.. blanda 2små burkar vanilj kesella med 200gram philadelphia ost naturell... kleta i pajskalet toppa med rikligt med björnbär... knäpp loss kanten på formen och servera..mums..
-
Hjälp
Har så mycket björnbär på min buske att bären tynger ner grenarna >:( så att de knäcks.
-
Sätt stöd, och plocka bären så snart de mognar. Kartgallra om det är riktigt illa. Och beskär nästa år. Förutom att de bärande grenarna ska bort, ska man korta in årsskotten till lagom längd, beroende på stöd och hur mycket de bär. Lagom kan vara ca 1,5 m.