Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: louise skrivet 26 apr-10 kl 10:31
-
Nån som har koll? På vilka kylregler o.dyl som gäller om man säljer charkuterier på torg?
-
Viktigt att inte bryta kylkedjan - Max 8 grader, för visst kött t ex färs o kyckling Max 4 grader. Kolla med livsmedelsindpektörerna på din kommun om exakta regler!
-
Nähäädu, inspektörerna är okunniga å hittar på trams.
Tog det snabbt med Eldrimners rådgivare, så jag har liite koll nu.
-
Och vad blev resultatet?
-
Ja, eftersom jag inte har kylvaror utan sånt som ska förvaras "svalt" var det inte så komplicerat.
En kylväska under bordet, och det jag har framme kan jag byta ut mot nytt kallt ur väskan med jämna mellanrum. Då hinner inget bli för varmt.
En enklare gårdsbutik kan jag ha om jag inte kallar det butik, utan försäljning på gården med möjlighet till provsmakning. Men vad sjutton sa vi om hygienen... Det var minimalt med regler iallfall, se till att ha en ren kniv och skärbräda. Nånting..