Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Norrsken skrivet 24 apr-10 kl 16:15
-
Ja, ungefär som de gör i italien... Lägger in en massa grönsaker i olivolja... Nån som vet hur sånt går till? Vore riktigt intressant att prova, men jag har ingen aaaning om hur man gör!
Och en fråga till... Kan det funka på aubergine?
-
Aubergine läggs ofta in i olja, tex i Marocco, men den brukar vara stekt först, vet inte hur det blir om man använder rå.
Det viktiga när man lägger in grönsaker i olja är att de är fria från bekämpningsmedel, rena och torra. De ska vara delade, annars bildas det luftfickor där mögel och nedbrytningsorganismer kan trivas.
Lycka till!
-
Svamp i olja går bra, en kryddig svamp och då är det oljan man främst vill äta.
Jag provade med Karl-Johan.
Inläggningar i olja har en förhöjd risk för botulism.