Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: S Lomner skrivet 15 apr-10 kl 18:39

Titel: Fermetera björksav
Skrivet av: S Lomner skrivet 15 apr-10 kl 18:39
Har sett att det säljs fermeterad björksav (med örter i) som probiotika tex Vita Biosa.

Är det någon som vet om detta går att göra själv för att få längre hållbarhet på saven? Är inte ute efter något alkoholalternativ för den kunskapen verkar finnas i överflöd i detta forum!
Titel: SV: Fermetera björksav
Skrivet av: Peter in Slovenia skrivet 26 jun-10 kl 07:59
Gäller det bara hållbarheten så går det även bra att frysa saven eller pastörisera den på flaska. Själv smaksätter jag saven med bär från gård och skog. 8 olika sorter tillsammans 1000 flaskor förra året. Fungerar som trevlig present och en extrainkomst vid försäljning. Årets sav ligger fryst i väntan på bärsäsongen. Kolla ELDRIMMNERs sida, dom har haft björksavs seminarium. Kanske finns det mera information om fermentering där. Det togs i alla fall upp under kursen.
Lycka till.