Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Potatisblomma skrivet 17 apr-06 kl 22:00
-
Jag tycker att just låren blir lite väl torra när man ungssteker dem. Finns det något bra sätt att få dem lite saftigare? Koka?
Recept tack ! :)
-
Man kan sticka hål med en kniv och stoppa in "piggar" av omväxlande kallt späck och vitlök. Sen på med rosmarin och in i ugnen.
Späcket är lättare att skära när det är kallt.
-
Ja, det skall jag prova!
Kan man använda "kaninspäck" tro?
He, he, ja några av kaninerna är lite feta och gris har vi lite svårare att få tag i på vårkanten...
:)
-
Borde du väl kunna. Om du inte kokar tvål på't förstås.
-
stop!
stek dom i ungen i en stek påse dom blir jätte saftig!!
KRYDDA MED CURRY Å GRILLKRYDDA Å SALT Å SVPEPPAR!
-
Stekpåse... låter dyrt ??? :P Går det lika bra att linda in dem i folie då? Borde ju funka som med julskinkan.
Smart! :)
-
stekpåsar kostar inte mkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
å nej det blir inte samma att göra i folie.........
-
kainer har ju inte fett men det har julskinkan.................
-
OK!
Dags att exprimentera i köket ;D Ska testa både folie och stekpåse... hm, vet inte, på rak arm, var man får tag i dem...
-
i affären vid plast påsarna! :)
-
Hej du vännen!
Låren tycker jag är det bästa på hela kaninen. De är undebara i grytor (grytbitar alltså) eller snitta låret på längden och kläm in 75g brie och linda in allt i bacon och ugnsgrilla i ca.40 min. Det blir garanterat smaskigt men lite dyrare också. Vitöksspättade som Gruffrekommenderade är också smaskens eller stek dem först så de får färg och lägg dem i foliepaket med grönsaker örter och annat gott och lägg i ugnen m.m.
-
Tackar tackar för recepten!
Brieost, mmmmm!
Stekpåsar har jag hittat nu - men inte hunnit prova.
-
Tycker personligen filéerna är det enda riktigt smarriga på kaninen. Men ska testa Tjottens tips! Lät gott ;D
-
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner..... Passar framför allt väldans bra till köttbullar och pannbiff. Sadeln/fileerna sparas emellanåt för andra ädamål...
-
Mina experimenresultat:
*Stekpåse - en riktig hit!!! Supersaftigt! Fick mycket smak av bara en smula rapsolja och lite grillkrydda.
*Folie - gjorde vitlöksspäckade lår genom att sticka hål i köttet och peta ner vitlökssmör. Lindade in i aluminiumfolie. Det blev också gott och mycket saftigt!
*Lergryta - Gott men ändå en smula torrt, väl mycket buljongsmak (fast det beror nog mest på kockans kryddning med libbsticka) ;)
-
hmmmmmmmmmm
jag känner mig hungrig,jag har nog alldrig ätit bra tilllagad kanin det är nog därför jag trodde att jag inte tyckte om det...
Men jag får ta o prova era recept.
-
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner.....
Hur gör du färs? Skär du bort allt kött från benen när det är rått, och kör i köttkvarn eller mixer?