Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Potatisblomma skrivet 17 apr-06 kl 22:00

Titel: Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 17 apr-06 kl 22:00
Jag tycker att just låren blir lite väl torra när man ungssteker dem. Finns det något bra sätt att få dem lite saftigare? Koka?
Recept tack ! :)
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Gruff skrivet 19 apr-06 kl 17:49
Man kan sticka hål med en kniv och stoppa in "piggar" av omväxlande kallt späck och vitlök. Sen på med rosmarin och in i ugnen.

Späcket är lättare att skära när det är kallt.
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 20 apr-06 kl 12:09
Ja, det skall jag prova!
Kan man använda "kaninspäck" tro?
He, he, ja några av kaninerna är lite feta och gris har vi lite svårare att få tag i på vårkanten...
 :)
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Gruff skrivet 20 apr-06 kl 22:34
Borde du väl kunna. Om du inte kokar tvål på't förstås.
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Staina_ skrivet 27 apr-06 kl 23:36
stop!
stek dom i ungen i en stek påse dom blir jätte saftig!!
KRYDDA MED CURRY Å GRILLKRYDDA Å SALT Å SVPEPPAR!
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 28 apr-06 kl 11:20
Stekpåse... låter dyrt  ??? :P Går det lika bra att linda in dem i folie då? Borde ju funka som med julskinkan.
 Smart! :)
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Staina_ skrivet 28 apr-06 kl 12:19
stekpåsar kostar inte mkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
å nej det blir inte samma att göra i folie.........
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Staina_ skrivet 28 apr-06 kl 12:20
kainer har ju inte fett men det har julskinkan.................
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 30 apr-06 kl 17:26
OK!
Dags att exprimentera i köket  ;D Ska testa både folie och stekpåse... hm, vet inte, på rak arm, var man får tag i dem...
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Staina_ skrivet 11 maj-06 kl 23:12
i affären vid plast påsarna! :)
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Tjotten skrivet 12 maj-06 kl 22:23
Hej du vännen!

Låren tycker jag är det bästa på hela kaninen. De är undebara i grytor (grytbitar alltså) eller snitta låret på längden och kläm in 75g brie och linda in allt i bacon och ugnsgrilla i ca.40 min. Det blir garanterat smaskigt men lite dyrare också. Vitöksspättade som Gruffrekommenderade är också smaskens eller stek dem först så de får färg och lägg dem i foliepaket med grönsaker örter och annat gott och lägg i ugnen m.m.
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 14 maj-06 kl 21:37
Tackar tackar för recepten!

Brieost, mmmmm!

Stekpåsar har jag hittat nu - men inte hunnit prova.
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Gille skrivet 31 maj-06 kl 12:59
Tycker personligen filéerna är det enda riktigt smarriga på kaninen. Men ska testa Tjottens tips! Lät gott  ;D
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: leifhh skrivet 31 maj-06 kl 13:21
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner..... Passar framför allt väldans bra till köttbullar och pannbiff. Sadeln/fileerna sparas emellanåt för andra ädamål...
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 11 jul-06 kl 23:54
Mina experimenresultat:
*Stekpåse - en riktig hit!!! Supersaftigt! Fick mycket smak av bara en smula rapsolja och lite grillkrydda.
*Folie - gjorde vitlöksspäckade lår genom att sticka hål i köttet och peta ner vitlökssmör. Lindade in i aluminiumfolie. Det blev också gott och mycket saftigt!
*Lergryta - Gott men ändå en smula torrt, väl mycket buljongsmak (fast det beror nog mest på kockans kryddning med libbsticka)  ;)
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: princess skrivet 13 jul-06 kl 01:42
hmmmmmmmmmm
jag känner mig hungrig,jag har nog alldrig ätit bra tilllagad kanin det är nog därför jag trodde att jag inte tyckte om det...
Men jag får ta o prova era recept.
Titel: Re:Kaninlår
Skrivet av: Helenan skrivet 07 aug-06 kl 12:38
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner.....
Hur gör du färs? Skär du bort allt kött från benen när det är rått, och kör i köttkvarn eller mixer?