Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: gård t salu skrivet 06 apr-10 kl 15:09
-
Kan man späda råmjölken med vatten eller torrmjölk om man inte har nån vanlig mjölk?
Och... kan man använda råmjölk att laga mat på, som man gör med vanlig mjölk? Tex makaronipudding fast utan ägg kanske??
Nån som provat? Smakskillnader?
Mvh Elin
-
Mhm. Kan tyvärr inte svara på dina frågor men vet ju vad jag hade gjort om jag haft råmjölk att tillgå ::)
-
Ja jo har en kalvost i ugnen nu, spädd med vatten. får se hur det blir:) får se om en halvtimme :D
Men tror du/ni man kan göra vanlig mat på råmjölk då?
Mvh
-
Kalvdans med vatten ? det blir ingenting för mjölken kommer inte att stanna .
Från första mjölkningen brukar man späda 50/50 sedan mindre och mindre mjölk beroende på hur många dagar efter kalvning det är .
Kan du ta ut och röra i torrmjölk gör det , eller några ägg .
Råmjölk går jättebra att använda som den är i mat och bak .
-
Kalvdans med vatten ? det blir ingenting för mjölken kommer inte att stanna .
Från första mjölkningen brukar man späda 50/50 sedan mindre och mindre mjölk beroende på hur många dagar efter kalvning det är .
Kan du ta ut och röra i torrmjölk gör det , eller några ägg .
Råmjölk går jättebra att använda som den är i mat och bak .
Ja jag märker det, händer inget alls med min kalvost. haft i lite torrmjölk nu få se om det går att räddA. TACK för tipsen!
-
Råmjölken smakar ju hemskt att dricka som den är men när man gör lappändsk juustoleipä eller ostbröd som det heter på svenska så behöver man inte späda. Provade på detta för två veckor sedan och resultatet blev riktigt bra.
Råmjölksvasslen användes som vanligt, märkte ingen större skillnad.
-
Våfflor blir också goda med råmjölk
-
Liksom bullar ;D
-
Råmjölkspankaka anses vara en delikates av klass .