Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Spinn dimma skrivet 05 apr-10 kl 18:13
-
Hej!
När jag bakar vaniljbullar läcker allt smör och socker ut på plåten, har även testat med bullpapper för att få det godaste kvar i bullen men det enda som händer är att papperet fastnar på bullen och inte går att få bort.
Jag bakar vildjästbullar, men det borde ju inte påverka att smöret och sockret flyter ur.
Någon som har en bra vaniljfyllning som stannar kvar i bullen?
-
Jag trillar runda bullar, trycker ett hål med fingret och klickar i fyllningen.
Det goda stannar där det ska och jag slipper kavla ;D ;D
Vinn, vinn
-
Aha. det är ett smart sätt!
Ska prova det nästa gång det ska bakas bullar.
-
Hei!
Kunne det gått an å få oppskriften? :-*
-
Hei!
Kunne det gått an å få oppskriften? :-*
Vad är oppskriften ???
möjligen recept ???
-
Hej.
Ett sätt att hålla fyllningen på plats är att ha vetemjöl i fyllningen.
Mixa ihop en fyllning av:
250 gr smör. Viktigt att det är rumsvamt, ej smält.
250 gr socker
100 gr vetemjöl
25 gr äkta vaniljsocker
Lycka till. Ulrika
-
Bra tips om mjölet! Det ska jag komma ihåg till nästa gång jag bakar...
-
Tusen takk for oppskriften eller recepten eller receptet som det da sikkert heter! ;D
Gleder meg til å prøve. 8)
-
Jättebra recept, flyter inte alls ut lika mycket som det brukar göra när jag bakar. Tack.
Hej.
Ett sätt att hålla fyllningen på plats är att ha vetemjöl i fyllningen.
Mixa ihop en fyllning av:
250 gr smör. Viktigt att det är rumsvamt, ej smält.
250 gr socker
100 gr vetemjöl
25 gr äkta vaniljsocker
Lycka till. Ulrika