Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Spinn dimma skrivet 05 apr-10 kl 18:13

Titel: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Spinn dimma skrivet 05 apr-10 kl 18:13
Hej!

När jag bakar vaniljbullar läcker allt smör och socker ut på plåten, har även testat med bullpapper för att få det godaste kvar i bullen men det enda som händer är att papperet fastnar på bullen och inte går att få bort.

Jag bakar vildjästbullar, men det borde ju inte påverka att smöret och sockret flyter ur.

Någon som har en bra vaniljfyllning som stannar kvar i bullen?
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Eva-Lisa skrivet 05 apr-10 kl 18:26
Jag trillar runda bullar, trycker ett hål med fingret och klickar i fyllningen.
Det goda stannar där det ska och jag slipper kavla  ;D ;D
Vinn, vinn
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Spinn dimma skrivet 05 apr-10 kl 18:37
Aha. det är ett smart sätt!
Ska prova det nästa gång det ska bakas bullar.
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Anne fra Norge skrivet 08 apr-10 kl 13:35
Hei!

Kunne det gått an å få oppskriften? :-*
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Eva-Lisa skrivet 08 apr-10 kl 15:07
Hei!

Kunne det gått an å få oppskriften? :-*

Vad är oppskriften  ???
möjligen recept  ???
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Ullrika skrivet 09 apr-10 kl 11:57
Hej.

Ett sätt att hålla fyllningen på plats är att ha vetemjöl i fyllningen.
Mixa ihop en fyllning av:

250 gr smör. Viktigt att det är rumsvamt, ej smält.
250 gr socker
100 gr vetemjöl
25   gr äkta vaniljsocker

Lycka till. Ulrika
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: betsla skrivet 09 apr-10 kl 12:08
Bra tips om mjölet! Det ska jag komma ihåg till nästa gång jag bakar...
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Anne fra Norge skrivet 09 apr-10 kl 19:34
Tusen takk for oppskriften eller recepten eller receptet som det da sikkert heter! ;D
Gleder meg til å prøve. 8)
Titel: SV: Hjälp med vaniljbullar
Skrivet av: Spinn dimma skrivet 12 apr-10 kl 23:36
Jättebra recept, flyter inte alls ut lika mycket som det brukar göra när jag bakar. Tack.
Hej.

Ett sätt att hålla fyllningen på plats är att ha vetemjöl i fyllningen.
Mixa ihop en fyllning av:

250 gr smör. Viktigt att det är rumsvamt, ej smält.
250 gr socker
100 gr vetemjöl
25   gr äkta vaniljsocker

Lycka till. Ulrika