Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Thomas Lagerqvist skrivet 01 apr-10 kl 21:37

Titel: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Thomas Lagerqvist skrivet 01 apr-10 kl 21:37
nu sist använde jag muskot, rosepeppar, timjan förgjordat gott måste ja säga. har använt svartpeppar vitpeppar kryddpeppar kardemumma med bra resultat kan bli lite starkt  >:D ibland men gott.
vore kul att höra vad ni kryddar med? :D
Mvh T
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Ptr skrivet 01 apr-10 kl 21:49
Bara surdegen i sig skälv, kanske lite salt. Lyckas man med detta tycker det blir bäst.

Annars blir det ofta "fusk"varianten med färdigblandade brödkryddor.

Hel fänkål blir inte dumt

Mvh Ptr
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Djursam skrivet 01 apr-10 kl 22:21
Hel koriander, fänkål och anis. (2msk, 1/3 del var).
Används färskt ur morteln.
Vilka brödkryddor... Passar perfekt till rågsurdegsbröd!
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Thomas Lagerqvist skrivet 01 apr-10 kl 22:47
Blandade i Get ost o torkade hackade tomater mkt gott.
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Elin G skrivet 02 apr-10 kl 09:47
Kummin är ju en klassiker, men jag föredrar nog orkyddat ändå.
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Thomas Lagerqvist skrivet 02 apr-10 kl 15:56
Helt OK
men ibland e de kul o leka galen labbråtta ;)
ombyte förnöjer iallafall när de gäller bröd
Mvh T
Titel: SV: Kryddning av surdegs bröd
Skrivet av: Skytten skrivet 02 apr-10 kl 16:06
Det är HELT OCH HÅLLET en smaksak, skapa ett gott surbröd, och krydda efter eget skön.
Jag vill ha bittermandel eller vitlök. Som extra smaker och alltifrån bulk och berikning kan jag ta grönsaker och tom rester från kylskåpet. Bröd kan man leka mycket med, och ofta få uppleva goda smaksensationer, mycket sällan blir det pannkaka.