Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Thomas Lagerqvist skrivet 01 apr-10 kl 21:37
-
nu sist använde jag muskot, rosepeppar, timjan förgjordat gott måste ja säga. har använt svartpeppar vitpeppar kryddpeppar kardemumma med bra resultat kan bli lite starkt >:D ibland men gott.
vore kul att höra vad ni kryddar med? :D
Mvh T
-
Bara surdegen i sig skälv, kanske lite salt. Lyckas man med detta tycker det blir bäst.
Annars blir det ofta "fusk"varianten med färdigblandade brödkryddor.
Hel fänkål blir inte dumt
Mvh Ptr
-
Hel koriander, fänkål och anis. (2msk, 1/3 del var).
Används färskt ur morteln.
Vilka brödkryddor... Passar perfekt till rågsurdegsbröd!
-
Blandade i Get ost o torkade hackade tomater mkt gott.
-
Kummin är ju en klassiker, men jag föredrar nog orkyddat ändå.
-
Helt OK
men ibland e de kul o leka galen labbråtta ;)
ombyte förnöjer iallafall när de gäller bröd
Mvh T
-
Det är HELT OCH HÅLLET en smaksak, skapa ett gott surbröd, och krydda efter eget skön.
Jag vill ha bittermandel eller vitlök. Som extra smaker och alltifrån bulk och berikning kan jag ta grönsaker och tom rester från kylskåpet. Bröd kan man leka mycket med, och ofta få uppleva goda smaksensationer, mycket sällan blir det pannkaka.