Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Pip skrivet 25 mar-10 kl 17:40
-
Slaktade 4 tuppar i söndags, flådde, och lät kötet ligga i kylen några dagar för att möra. Täckta med hushållsplast låg de så inget kylskåpsskräp kom åt dem. Sedan har det inte bivit av att frysa in dem, så idag tänkte jag koka dem.
MEN urs så äckliga de ser ut. Något har börjat växa på köttet tror jag. Någon slags svamp kanske? De är helt prickiga på utsidan, mer på vissa ställen och inuti också. Fanken också, jag som slet med de där rackarna i flera timmar...
Det är väl bara att slänga dem? Ser ju läskigt ut.
-
Ser helt klart ut som bakterie tillväxt.
Svamp (mögel) brukar vara mer ludet.
Jag skulle inte ha färsk hemslaktad kyckling i kylen så här många dagar( inte köpt heller,fast den nog är slaktad under mer hygieniska former)
-
jag skulle nog rekomendera att lägga den i marinad om du ska förvara den i kylen några dygn.. Men för mig såg det inte på bilden som nån påväxt.. såg mer ut som att ytan hade torkat (men jag kan ju se fel...)
-
LUKTA på dem......det brukar vara det säkraste sättet att kolla om kött är OK ;)
-
Hej!
det är bakterietillväxt!!!! Den utgår från bakdelen- kan indikera vilken typ av bakterier!
Jag skulle kastat köttet, du gör som du tror är bäst! ;D
mvh
-
Jag är inte kinkig men det där hade jag slängt.
-
Ser ut som bakterier - kan vara riktigt farligt om man har otur. Jag hade slängt dem omgående.
-
ja, det här var ju ett tag sedan, men jag slängde köttet. Det såg för äckligt ut och var nog inte helt hälsosamt heller. Trist på så mycket jobb, men jag har lärt mig en läxa. Hädan efter hamnar det antingen i frysen eller grytan direkt.