Alternativ.nu

Djur => Grisar => Ämnet startat av: Lövåsen skrivet 18 mar-10 kl 15:51

Titel: Gris kött
Skrivet av: Lövåsen skrivet 18 mar-10 kl 15:51
Är det någon skillnad på kött från linderödsvin o vanlig tamgris?

Titel: SV: Gris kött
Skrivet av: Existens? skrivet 18 mar-10 kl 19:07
Det är en intressant fråga som kommer upp här då och då.. Jag vet inte, inte än iaf, har några linderödare jag ska slakta så småningom, och de har gått tillsammans med vanliga grisar, så då visar det sig..
För det är ju så, man kan ju inte jämföra Linderöd, som oftast går ute, med kött från vanliga innegrisar, där är det ju givetvis skillnad, och det är ju heller ingen rättvis jämförelse.
Om man däremot tar vanliga grisar och har dom ute, eller frigående åtminstone, så dom växer långsammare, så är jag mer osäker på om nån verkligen kan märka skillnad.

Sen får man ju inte glömma det sista momentet..tillagningen.. gör man fel, så kan man ju förstöra vilket kött som helst, och tvärtom då om man gör rätt...
Titel: SV: Gris kött
Skrivet av: Lövåsen skrivet 19 mar-10 kl 07:10
Vi slaktade en tjur för ett tag sen, det var mycket bättre kött
än det som kommer från affärn.
Titel: SV: Gris kött
Skrivet av: Kristofer skrivet 24 mar-10 kl 09:15
Det är en intressant fråga som kommer upp här då och då.. Jag vet inte, inte än iaf, har några linderödare jag ska slakta så småningom, och de har gått tillsammans med vanliga grisar, så då visar det sig..

Det ska bli hemskt spännande att få höra om du upplevde någon skillnad. När ska du prova?
Titel: SV: Gris kött
Skrivet av: Existens? skrivet 24 mar-10 kl 09:24
När dom nån gång äntligen vuxit klart ;) Bör bli nån nu i sommar ser det ut som, då är dom ca ett år gamla.
Ja, det ska bli jättekul att se, och känna, en eventuell skillnad.