Alternativ.nu
Djur => Höns => Höns: Ruvning, kläckning och kycklingar => Ämnet startat av: Johanna Sareklint skrivet 09 mar-10 kl 09:04
-
Ska sända några ägg till en vän för kläckning.
Har ingen aning var jag ska förvara dem under de dagar jag samlar?
Har ni några tips?
Kylen antar jag blir för kall, och temperaturen i vårt kallaste rum i huset varierar för mycket..... hmm.. Hur gör ni andra?
Johanna
-
Jag har mina i matkällaren. Men jag vet inte vad vi har för temperatur där men det är hyfsat kallt! Ska lägga ner en termometer och kolla!
-
Jag har haft mina i skafferiet (sånt där stor man kan gå in i)
-
Förvarar mina i kylskåpet.
Har aldrig haft problem med kläckningen.
-
Kylskåp är inte optimalt, men det gå, om man inte har det för kallt.
14 grader är bra, och är man petnoga, kan man skaffa en vinkyl.
Sommartid hängde jag dem i brunnen, lagom temp, men lite kluddigt.
-
Har mina i grovköket +10-15 grader förutom mitt i vintern då det kryper ner mot 5-6 grader(då förvaras inga ägg där)