Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Mata skrivet 08 mar-10 kl 22:56
-
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6743910.ab (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6743910.ab)
Ha! Detta har jag funderat över några gånger, och varför inte? Hehehe...Det måste väl vara naturligare med human-ost än fårost, koost eller getost? Varför tycker man detta verkar så konstigt egentligen?
Med svenska livsmedelsregler skulle det knappast kunna bli en affärsidé, men vem vet? ;D
-
Jag har druckit en liter bröstmjölk i vuxen ålder. Det var helt OK - men ost hade nog varit bättre.
-
Nästa gång du har en liter kan du väl testa att göra ost? ;D
Här är mer om bröstmjölkskocken, och visst livsmedelsverket (USA:s motsvarighet) hörde av sig...
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6761068.ab (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6761068.ab)
-
Och nyttigt är det också... (brötsmjölk):
Ämnen i vanlig bröstmjölk kan bota cancer. Det tror svenska forskare som lyckats krympa tumörer på både möss och människa.
– I vissa fall får vi ingen tumörutveckling över huvud taget,
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6768405.ab (http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6768405.ab)
-
Nja, lite osäker.
Igentligen så är det ju inte äckligare (om man tänker på vartifrån det kommer) än att mjölken kommer från kons juver. Människor är ju faktist renligare av sig också ;D
Men, nja. Jag skulle nog inte äta det.