Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Visigot skrivet 05 mar-10 kl 11:10
-
Vill använda mitt stora lager av nyponmjöl, men har ingen aning om vad man kan ha det till.
Jag tycker det smakar lite beskt.
Jag behöver recept! ???
-
Annars kan du skänka lite till mig ;)!
Nyponsoppa på 1/2 till 1 dl nyponpulver, beroende på tycke och smak, 1 msk potatismjöl, och socker efter smak, ca 1/2 matsked tycker jag, men om man gillar söt smak kan man ta upp till 1/2 dl.
Ta 1 l vatten, nyponpulver och socker, koka 5-10 min, rör ut potatismjöl i lite kallt vatten, häll i och låt koka upp. Färdigt!
Annars är nyponpulver fantastiskt i bröd, främst grovt bröd. Ca 1 dl per liter mjöl brukar vara lagom, minska ev ca 1/4 dl på mjölet, annars funkar vilket recept som helst.
-
Fint, jag ska pröva både nyponsoppa (behövs på alla vinterutflykter) och i bröd! :)
Har hört att nypon ska vara ganska nyttigt, till och med bra för lederna.
-
Nyponpuré kommer jag ihåg att jag fick när jag var liten, jättegott på skorpa som marmelad ungefär. Har inget recept på det. Typ mycket tjock nyponkräm. Sockermängd valfri.
-
Mmm, det låter ju jättegott!!!
Då får jag väl sätta igång och baka skorpor också. ;)
-
Nyttigt till hästar också :)
Rent naturmedel, det kan hjälpa vid artros och allmäna inflammationer.
Det är bra för hovar, matsmältningen, det stärker imunförsvaret, lindrande, stärkande, bra för huden och motverkar diarre.
Ifall det är någon hästmänniska som läser det ;D
-
Oj, tack snälla för tipset om att använda det till hästar!