Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: nysse skrivet 04 mar-10 kl 09:11
-
Har just fåt tilbaka lammskinn från beredning. Dom är liksom lite tovade i mitten - vad kan det bero på ? Det är Gutelamm.
-
Det är en avelsfråga!
Avla på djur som inte har ett dåligt ryggparti!
-
Tycker ochså att dom grå skinn har blivit ganska så blega. Är dett normalt med grå mattskinn ( oklippte ) ?
-
Slakta dem framförallt vid rätt tidpunkt. Låter lite som om skinnen hunnit filta på baggarna innan slakt?
Topparna bleks ju av sol och ålder,
-
Har just fåt tilbaka lammskinn från beredning. Dom är liksom lite tovade i mitten - vad kan det bero på ? Det är Gutelamm.
Har haft samma problem på vissa skinn. Det blir lixom mitt på ryggen som blir lite mer ihoptussad än resten av skinnet. Har ingen bra förklaring på varför, men har tänkt att det kanske är lite annan kvalitet på "mittryggspälsen". Under vintersäsongen har jag oxå märkt att pälsen mitt på ryggen på tackorna är mycket fulare och frissigare än pälsen på sidorna.