Alternativ.nu

Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: nysse skrivet 04 mar-10 kl 09:11

Titel: Skinn m/ tovar.
Skrivet av: nysse skrivet 04 mar-10 kl 09:11
Har just fåt tilbaka lammskinn från beredning. Dom är liksom lite tovade i mitten - vad kan det bero på ? Det är Gutelamm.

Titel: SV: Skinn m/ tovar.
Skrivet av: vallhunden skrivet 04 mar-10 kl 16:30
Det är en avelsfråga!
Avla på djur som inte har ett dåligt ryggparti!
Titel: SV: Skinn m/ tovar.
Skrivet av: nysse skrivet 05 mar-10 kl 08:08
Tycker ochså att dom grå skinn har blivit ganska så blega. Är dett normalt med grå mattskinn ( oklippte ) ?
Titel: SV: Skinn m/ tovar.
Skrivet av: Birgit skrivet 05 mar-10 kl 21:16
Slakta dem framförallt vid rätt tidpunkt. Låter lite som om skinnen hunnit filta på baggarna  innan slakt?
Topparna bleks ju av sol och ålder,
Titel: SV: Skinn m/ tovar.
Skrivet av: samaka skrivet 06 mar-10 kl 10:16
Har just fåt tilbaka lammskinn från beredning. Dom är liksom lite tovade i mitten - vad kan det bero på ? Det är Gutelamm.

Har haft samma problem på vissa skinn. Det blir lixom mitt på ryggen som blir lite mer ihoptussad än resten av skinnet. Har ingen bra förklaring på varför, men har tänkt att det kanske är lite annan kvalitet på "mittryggspälsen". Under vintersäsongen har jag oxå märkt att pälsen mitt på ryggen på tackorna är mycket fulare och frissigare än pälsen på sidorna.