Alternativ.nu
Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: Lainde skrivet 28 feb-10 kl 17:06
-
Hur länge kan/ska man ha en ren hängandes i 8-10 + grader för att få så bra köttkvalité som möjligt?.
Såvitt jag förstått så skiljer det lite mellan olika viltslag, men har inte lyckats få fram någon specifik tabell för detta.
Någon som kan hänvisa eller har synpunkter/info runt detta?,,,,
-
60 dyngsgrader = 6 dagar vid +10, 10 dagar vid + 6 brukar funka på allt viltkött
-
Jag brukar köra 40-60 dygnsgrader beroende på årstid. Under årstider med mycket bakterier och annat i omlopp så kortar jag ner på hängningen, vid blidväder under hösten/vintern så siktar jag på bearhunters nivå.
-
Tack för svar!.
Efter nogrann övervakning så verkar 30-40 dygnsgrader vara fullt tillräckligt för renkött, men det finns faktiskt de som anser att man kan slakta/stycka ner och frysa in just ren under en och samma dag.
Jag vill dock ha mitt kött mörat så bra som möjligt.
Någon som har provat eller äger en sk "mörningstimer"?.,,,,,
http://www.jaktbutiken.se/produkter/1762/ (http://www.jaktbutiken.se/produkter/1762/)
-
Ren är bland det möraste man kan äta, så runt 40 dygnsgrader borde räcka fullgott!
/Mvh Jonas