Alternativ.nu

Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: Lainde skrivet 28 feb-10 kl 17:06

Titel: Mörning av viltkött.
Skrivet av: Lainde skrivet 28 feb-10 kl 17:06
Hur länge kan/ska man ha en ren hängandes i 8-10 + grader för att få så bra köttkvalité som möjligt?.
Såvitt jag förstått så skiljer det lite mellan olika viltslag, men har inte lyckats få fram någon specifik tabell för detta.

Någon som kan hänvisa eller har synpunkter/info runt detta?,,,,
Titel: SV: Mörning av viltkött.
Skrivet av: bearhunter skrivet 28 feb-10 kl 18:21
60 dyngsgrader = 6 dagar vid +10, 10 dagar vid + 6 brukar funka på allt viltkött
Titel: SV: Mörning av viltkött.
Skrivet av: regnpipan skrivet 01 mar-10 kl 08:10
Jag brukar köra 40-60 dygnsgrader beroende på årstid. Under årstider med mycket bakterier och annat i omlopp så kortar jag ner på hängningen, vid blidväder under hösten/vintern så siktar jag på bearhunters nivå.
Titel: SV: Mörning av viltkött.
Skrivet av: Lainde skrivet 05 mar-10 kl 10:28
Tack för svar!.

Efter nogrann övervakning så verkar 30-40 dygnsgrader vara fullt tillräckligt för renkött, men det finns faktiskt de som anser att man kan slakta/stycka ner och frysa in just ren under en och samma dag.
Jag vill dock ha mitt kött mörat så bra som möjligt.

Någon som har provat eller äger en sk "mörningstimer"?.,,,,,

http://www.jaktbutiken.se/produkter/1762/ (http://www.jaktbutiken.se/produkter/1762/)
Titel: SV: Mörning av viltkött.
Skrivet av: Harvarjonke skrivet 05 mar-10 kl 21:58
Ren är bland det möraste man kan äta, så runt 40 dygnsgrader borde räcka fullgott!

/Mvh Jonas