Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Mamsu skrivet 28 feb-10 kl 09:56
-
Hej,
har alldeles för många tuppar i hönsgården nu, närmre bestämt 12 tuppar och 5 hönor. Helt i obalans med andra ord, jag vet :(. Är av rasen dvärgcochin allihopa. Måste nu minska antalet tuppar och har ej bestämt oss för om vi ska ta till vara på dem dvs äta dem eller vad. De är i åldern 6 - 24 månader. Är de för gamla att ätas och är det en "ätlig" ras om man säger så?
Tacksam om ngn kunnig kan hjälpa mig med dessa frågor.
Mvh Helena i Klippan
-
lite små att äta men du har ju många... nacka och låt de hänga för mörning 40dygnsgrader dvs är temperaturen 8 grader plus låt de hänga 5dygn 5x8=40 gott med tupp,koka de i curry mums...
-
Klart ni ska äta dem! Synd att låta så många djur gå till spillo. En och annan kanske ni kunde få sålt, men inte alla.
Behöver ni slakttips så måste jag rekomendera Linkosos fantastiska film! http://www.alternativ.nu/index.php?topic=84118.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=84118.0)
Lycka till!
-
Jag föredrar att slakta dvärgkochin vid en ganska tidig ålder. Kanske 3-4 månader. Dels tycker jag att de blir sega tidigare än mina dv.wyandotte, och dels blir de tuppiga och jobbiga mycket tidigare. Men visst går det att äta äldre djur, hängning och kokning eller grytstek gäller då. Köttet är mörkare än mina andra raser.
Visst är de rätt små, med vaddå, folk äter ju vaktlar, duvor och annat smått.