Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Vikid skrivet 27 feb-10 kl 23:09
-
Hej, jag har ett vildsvinsbog nu i frysen som jag hade velat göra dem närmaste dagarna, har någon något bra tips? vad som helst är välkommet för jag har idé torka :)
-
Tjälknöl? Lägg in den frusen på 80-100 grader, efter att ha kryddat den, låt ligga tills innertemperaturen blir den önskade, men räkna med minst 6-8 h. Skiva och njut!
-
Låter spännande, har aldrig tillagat vildsvinsbog innan så det är kul med lite ideer. Något förslag på en passande kryddning?
-
Hej! Varför inte låta salta den, för att sedan röka den. Jättegott! Kan serveras med potatissallad, potatisgratäng, eller varför inte kallskuren till en god sallad. Annars kan du skära bort benen, snöra den, för att sedan bryna och låta puttra tills den är mjuk och fin.Gör en god sås på skyn. Går att äta varm som kallskuren. Hälsningar från Krantzgården
-
Hej igen! Angående kryddning; Salt och vitpeppar har jag använt. Som till vanligt fläskkött. Lika dant med älg och rådjur. Tycker att det blir godast med salt och vitpeppar. Men bryningen är viktigast! Länge och väl....Hälsningar från Krantzgården
-
Rimma den, koka med palsternacka, lök, morot, selleri, lagerblad, hel vitpeppar och lite timjan. Koka i ungefär två timmar, känn efter när den släpper. Servera med rotmos och pepparrotssås.
Det var vårt tips :)
-
Härligt härligt :) synd att jag bara har 1 bog ;)
-
Om du skivar den i 1 -2cm tjocka skivor, med bogbladet kvar, så passar den utmärkt på grillen sen. Marinera med den marinad du önskar och grilla eller stek.
Har du tillgång till bandsåg, så går det utmärkt att skiva den frusen och du kan då lägga en del i frysen igen, om du inte använder hela direkt