Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: mille skrivet 19 feb-10 kl 14:04

Titel: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: mille skrivet 19 feb-10 kl 14:04
Idag har jag gjort det igen, bakt köttet för länge i ugnen. Det var halvfryst när jag lade in det och tänkte att då passar jag på att gå till djuren så länge.

Men när jag kom tillbaka så var det 85 grader....suck.

Går det att göra nåt för att göra köttet roligare/goare?

Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: kvarnåkungen skrivet 19 feb-10 kl 14:10
jag skulle lagt det i saltlag... sen skivat tunt och lagt på en smörgås...
Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: jag71 skrivet 19 feb-10 kl 14:13
Jag vet inte om man kan göra något nu. Vet inte hur varm ugn du hademen själv brukar jag max ha 120 rader och då kan köttet så inne länge. :) Vet jag inte när jag ska komma hem så sätter jag ugnen på 100 grader och så ökar jag lite på slutet då jag kan passa den.

Hoppas du får något bra tips.
Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: tinna.m skrivet 19 feb-10 kl 14:15
Samma här,marinad av nåt slag:Vin, porter,inlagd-gurka-spad,coca-cola vad du nu har hemma. Ställ kallt skiva tunnt, god sås på marinad+grädde. Blir bra ska du se!
Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: mille skrivet 19 feb-10 kl 14:32
Tack för svaren! Jag fixar en marinad och så får vi se om det blir ätbart... :P

Jag hade 140 grader, men borde såklart haft lägre temperatur. Jag var väl inte riktigt vaken.... ;)
Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: Xanna skrivet 19 feb-10 kl 14:37
I värsta fall får det väl bli pyttipanna.  ;)
Titel: SV: Överbakt stek -vad kan jag göra?
Skrivet av: mille skrivet 19 feb-10 kl 14:40
I värsta fall får det väl bli pyttipanna.  ;)

ja, det går ju alltid... :) nu har jag marinerat med julöl.. :o Återstår att se vad det blir för resultat.