Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: gård t salu skrivet 12 feb-10 kl 17:46
-
...kan ätas som dom är. Smöret är slut, kaviaren en slutklämd plåttub och bara en liten ostkant kvar.
bakade vetebullar med glasyr ( :D)idag men tänker att det kanske finns nåt lite nyttigare...
ägg finns förresten, i massor. Så bröd som e gott med ägg (kokt/stekt) sökes oxå...
Mvh
-
Vad tror du om att baka vitt bröd med oliver, soltorkad tomat, kanske lite fetaost om du har. Gör som chiabbattaliknande bröd, pensla med lite olivolja och krydda med ex timjan/origano/basilika.
Annars kan du göra piroger på vit bröd-deg, och fylla med vad som helst som är gott. Pizzabullar är också ett alternativ.
-
jag brukar bakar det följande:
7dl degvätska ( vatten eller mjölk)
1dl olja
1dl sirap
1 paket jäst
kryddor
1 tskk salt
blanda med mjöl till en bul deg
jäsa 40 min
delar i 18 bitar
kavla platt
kruskavla
steka i en torr gjutjärns stekpanna
frys det du inte äta på en gång
gott med sylt, ägg ;) eller som den är doppat i te
detta är vår matbröd och bakas minst tre gånger i veckan
mvh
Jonathan
-
Låter gott! :)
-
Det här är ett helt UNDERBART veganbröd som jag hittat på nätet:
Ingredienser:
Ca 10 dl vetemjöl
4 dl krossade tomater (1 burk)
50 g jäst
2 msk olja
1 tsk socker
1 tsk salt
Sätt ugnen på 50°C. Smula ner jästen och häll i burken med krossade tomater. Lös jästen i tomatblandningen och rör ner salt, socker och olja. Blanda ner mjöl och knåda tills degen blir fin och smidig. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper i. Stäng av ugnen, ställ in formen och låt den jäsa i 30-40 minuter.
Ta ut formen, värm upp ugnen till 200°C och grädda den i ca 45 minuter.
NJUT!
Länk till hemsidan där jag hittade receptet: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.9285742 (http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.9285742)
-
Tack allihop för inspirerande recept :D Återkommer när jag provat dom!
Mvh Elin