Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: MNehm skrivet 12 feb-10 kl 12:18
-
Hej
Jag har gjort apelsin/citron marmeland, men den vill inte stelna ordentligt. Finns det några knep som jag kan rädda den med eller få den att stelna?
-
Kokar du den just nu eller är den redan på burk?
-
Hej
Jag har gjort apelsin/citron marmeland, men den vill inte stelna ordentligt. Finns det några knep som jag kan rädda den med eller få den att stelna?
Koka längre. Gör marmeladprovet innan du häller upp den på burk - häll en klick marmelad på en kall tallrik och kolla hurpass mycket den stelnar.
-
Frys den, så stelnar den... ::)
Häll tillbaks i grytan och värm upp. Rör i lite Melatin utrört i socker -dosering på förp-.
Så slipper du koka länge/hälla i mer socker vilket är standard metoderna.
-
Eller sätta i mer citron.
-
Hej på er!
Du kan tillsätta lite Pektin. men då måste du koka upp marmeladen igen. När jag kokar marmelad gör jag så här: 1 kg frukt eller bär + 1 kg syltsocker. Koka ca 5 min. Klart!
hälsningar Krantzgården